Zdravý životný štýl bol prevoňaný kváskovým chlebom

10.04.2016 15:21

V sobotu, 9. apríla 2016  o 13,00 hodine,  sme realizovali pre našich dospelákov ďalšiu prednášku zo vzdelávacieho prednáškového  cyklu " Žijeme zdravo".  Tentoraz  to bolo na tému  Zdravý životný štýl -  ovocné a zeleninové šťavy a ich vplyv na zdravie a život človeka, prezentácia prípravy kváskového chleba, 

Prednáška, ktorú sme opäť pripravili v spolupráci s Medólia centrom z Novej Bane,  bola pôvodne naplánovaná na 2 hodiny, ale záujem o prednášanú tému bol  taký veľký, že sme ju museli nakoniec predĺžiť až na štyri hodiny.  Keďže súčasťou prednášky boli aj praktické ukážky prípravy kváskového chleba, ovocných a zeleninových štiav, boli aj tie štyri hodiny nakoniec málo. Lektorka podujatia, naša kamarátka Mgr. Danka Podušková, nám prezradila veľa tajomstiev aj z vlastnej kuchyne, a tak veríme, že chlebík, ktorý sme sa na tomto podujatí naučili piecť,  bude odteraz  nielen chválou  nášho kulinárskeho umenia, ale aj  ozdobou našich stolov. Ten prvý chutil výnimočne,  mal totiž v sebe čaro prvého. Takže sme sa trochu cítili ako Kolumbovi objavitelia po prvom hlte kukurice.  No,  a chutili aj šťavy, ktoré sme vrámci praktickej ukážky pripravili. I keď, priznáme sa, nie všety a všetkým. Najmä tá s tým zelerom nás trochu dala do pozoru, ale čo človek neurobí pre svoje zdravie. A rak sa jedlo a pilo pre zdravie. Zdravé bolo totiž  aj pripravené pohostenie z kuchyne našej Janky. Všetky pomazánky boli vyrobené v bio-kvalite a chutili naozaj výnimočne. Domov sme odchádzali nielen plné nových poznatkov,ale aj príjemných  zážitkov z úžasne stráveného popoludnia. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie so zdravím, ktoré plánujeme zrealizovať v máji.