Zdravý životný štýl bol prevoňaný kváskovým chlebom
V sobotu, 9. apríla 2016 o 13,00 hodine, sme realizovali pre našich dospelákov ďalšiu prednášku zo vzdelávacieho prednáškového cyklu " Žijeme zdravo". Tentoraz to bolo na tému Zdravý životný štýl - ovocné a zeleninové šťavy a ich vplyv na zdravie a život človeka, prezentácia prípravy kváskového chleba,
Prednáška, ktorú sme opäť pripravili v spolupráci s Medólia centrom z Novej Bane, bola pôvodne naplánovaná na 2 hodiny, ale záujem o prednášanú tému bol taký veľký, že sme ju museli nakoniec predĺžiť až na štyri hodiny. Keďže súčasťou prednášky boli aj praktické ukážky prípravy kváskového chleba, ovocných a zeleninových štiav, boli aj tie štyri hodiny nakoniec málo. Lektorka podujatia, naša kamarátka Mgr. Danka Podušková, nám prezradila veľa tajomstiev aj z vlastnej kuchyne, a tak veríme, že chlebík, ktorý sme sa na tomto podujatí naučili piecť, bude odteraz nielen chválou nášho kulinárskeho umenia, ale aj ozdobou našich stolov. Ten prvý chutil výnimočne, mal totiž v sebe čaro prvého. Takže sme sa trochu cítili ako Kolumbovi objavitelia po prvom hlte kukurice. No, a chutili aj šťavy, ktoré sme vrámci praktickej ukážky pripravili. I keď, priznáme sa, nie všety a všetkým. Najmä tá s tým zelerom nás trochu dala do pozoru, ale čo človek neurobí pre svoje zdravie. A rak sa jedlo a pilo pre zdravie. Zdravé bolo totiž aj pripravené pohostenie z kuchyne našej Janky. Všetky pomazánky boli vyrobené v bio-kvalite a chutili naozaj výnimočne. Domov sme odchádzali nielen plné nových poznatkov,ale aj príjemných zážitkov z úžasne stráveného popoludnia. Už teraz sa tešíme na ďalšie stretnutie so zdravím, ktoré plánujeme zrealizovať v máji.