Vianočná Nitra nás očarila

19.12.2015 00:25
  • Výlet do NItry máme úspešne za sebou

Kto nebol, môže banovať...
povedali si dnes všetci na konci nášho vianočného výletu v Nitre. Bolo totiž úžasne. Tak ako to už býva na všetkých našich podujatiach zvykom, ani na tomto dnešnom výlete v Nitre nechýbala priateľská atmosféra, humor, neuveriteľné zážitky aké sa len tak hocikomu nestávajú a samozrejme aj náhodné stretnutia s kopou milých ľudí, čo nás asi vždy teší najviac, lebo to svedčí o tom, že človečina na Slovensku ešte nevymrela.
No, a aká bola Nitra? Jedným slovom úžasná. A ešte rýchla, krásna, vianočne voňavá, a napriek celodennej hmle v Prievidzi , slnečná a usmiata ako naše združenie. A usmiati boli aj všetci tí, ktorí sa dostali na mimoriadnu vianočnú audienciu k Corgoňovi. Prijal všetkých, dokonca opakovane, pretože tých želaní bola naozaj spústa. Takže hlavná misia výletu bola do bodky splnená.
Samozrejme, že nezostalo len pri Corgoňovi. Navštívili sme aj iné pamiatky v podhradí a prezreli sme si aj Nitriansky hrad, ktorý zaliaty slnkom vyzeral ako z rozprávky. Pozdravili sme Jána Pavla II., prezreli si katedrálu sv. Emeráma, posedeli sme s apoštolmi na poslednej večeri, hodili sme zopár mincí do hradnej studne, pokochali sa pohľadom na panorámu Nitry a potom sme posedeli na úžasnej káve v miestnom bistre, ktorú sme dostali úplne zadarmo. Po krátkom posedení a nákupe suvenírov, sme sa rozlúčili s našim Miškom a potom už naša cesta viedla rovno na železničnú stanicu.
Nebolo to veru jednoduché, opäť sme išli na doraz, ale zvládli sme to a vlak domov sme stihli. Cesta domov ubiehala rýchlo. Deti rozprávali o nových zážitkoch a v družnej debate ani nepostrehli, že vlak zastavil na konečnej v Prievidzi. Všetci sa lúčili s tým, že výlet sa musí zopakovať, pretože takéto zážitky sú práve tie, pre ktoré žijeme. Už teraz sa tešíme. A ešte sľúbený erb NItry - pre tých, ktorým to na výlete chýbalo. Sľuby sa majú plniť. Krásny advent.