V piatok 28.7.2017 sme krstili...

28.10.2017 20:06

V piatok 28.7.2017 sme sa zúčastnili veľmi špeciálnej a pre nás mimoriadne výnimočnej udalosti. Práve v piatok sa totiž naše OZ S úsmevom stalo nesmrteľným. A to doslova, keďže sme sa stali hlavnými protagonistami príbehu, ktorý je súčasťou novej knižky našej kamarátky, pani spisovateľky Boženy Dobrovičovej Záriečskej, jednoducho, našej tety Božky, ako ju my v OZ familiárne všetci nazývame. 
Kniha, do ktorej sme sa schovali so svojim vianočným príbehom aj my, je už jedenástym knižným dieťaťom našej Božky. Volá sa Rozprávky a povesti z Považia a do života bola uvedená práve v piatok o 16,00 hodine v Považskej Bystrici v MGR galerii. Jej krstným otcom sa stal primátor Považskej Bystrice pán doc. PhDr. PaedDr. Karol Janas, PhD., ktorý ju pokrstil na želanie autorky soľou, čo veríme, že prinesie knižke nielen dlhý život obchytanej knihy, ale i veľa spokojných " dobre nasolených" čitateľov, medzi ktorých budeme samozrejme patriť aj my. 
Povzbudivo zneli aj slová, ktorými pán primátor knižku vyprevadil do života. Nehovoril veľa, ale jeho slová mali hĺbku a duchovný rozmer, tak ako aj príbehy našej tety Božky. No, a veľa zdaru, jej aspoň v mysli, zaželali aj všetci zúčastnení, ktorými boli nielen významné osobnosti spoločenského a verejného života z Považskej Bystrice a okolia, ale hlavne jej blízki priatelia a kamaráti, tak ako my. 
A keďže nás Božka niekoľkokrát vo svojom rozprávaní a poďakovaní spomenula, prišla na krste knihy aj naša chvíľa. Slovo sme si vzali len na maličký okamih, aby sme sa poďakovali aj my, Božke, i všetkým hore, v nebeskom managmente, ktorí zariadili, že sa naše cesty stretli. Veríme, že už natrvalo. 
No, a pretože naša chvíľa príde ešte raz, tak sme všetkých pozvali na náš krst, ktorý sa bude konať v sobotu - 12.8.2017, tiež o 16,00 hodine, aby sme nenarušili symboliku krstu. 
Krstiť sa bude vo Fačkovskom sedle pod majestátnym Kľakom na chate Veronika. Čím? uvidíme. Ako krstní rodičia určite niečo spolu s autorkou vymyslíme. Už teraz sa na to tešíme a srdečne pozývame aj Vás. 
Napriek tomu, že my už sme prvé čítanie z tejto knižky v podaní autorky pod Kľakom zažili, veríme, že krst knihy v našom podaní tým nestratí svoje čaro a prinesie všetkým zúčastneným mimoriadny zážitok a novú emóciu z nádherne prežitého dňa. 
ŽIte s úsmevom priatelia, lebo život s úsmevom síce nevyrieši vaše problémy...... ale to už vy predsa poznáte.