Naše najväčšie letné podujatie " Dva dni S úsmevom" je za nami...

29.10.2017 21:47

Naše najväčšie letné podujatie " Dva dni S úsmevom" je za nami...

 

.... a povieme vám, bolo opäť úžasné. Dokonca tentoraz dostalo punc medzinárodného podujatia, keďže nás poctili svojou návštevou aj naši noví francúzski priatelia, ktorí veríme, neboli s nami naposledy.
Keďže toto podujatie nebolo len také hocijaké letné chatovanie, venovali sme jeho príprave mimoriadnu pozornosť. A veru oplatilo sa, lebo všetko dopadlo nad naše očakávania. Ľúto nám bolo len to, že niektorí naši priatelia nemohli byť v tento deň s nami, keďže ich nečakane prikvačila choroba, či mimoriadne rodinné udalosti. Na všetkých sme si však v našom príhovore spomenuli, lebo krst knihy, do ktorej sa schoval aj príbeh o nás, tak trochu patril aj im, lebo bez nich, by sme v tom príbehu asi neboli. 

 

Krst bol úžasný, pesničky nádherné, ale predsa len deti potrebovali malú zmenu, a tak sme sa vybrali von. Väčšie deti sa vybrali do Minizoo a na kofolu do miestnej ľudovej koliby a mladšie deti tvorili. Keďže sme boli v prírode, celkom prirodzene sme si vybrali výrobu sovy, ktorá určite v okolitých lesoch nechýba ani v živej podobe. No, a čo nás potešilo najviac, že sa k tvoreniu pridali aj staršie deti a dospeláci. Takže sme sa postupne bavili naozaj všetci. Veď o to ide, život s úsmevom je predsa najkrajší.

Tak atmosféra večera nemohla byť iná, len taká, aká bola na chate Veronika po celý deň, teda úžasná. Deti tvorili, alebo sa hrali a dospeláci sa zahĺbili do príjemných rozhovorov. Keďže na našich podujatiach sa stretávajú ľudia rovnakého razenia, vždy si majú čo povedať, a to aj napriek tomu, že sa často vidia po prvýkrát. Teší nás, že tomu bolo aj tentokrát a nezabránila tomu, ani rečová bariéra, keďže sme mali na podujatí aj francúzskych priateľov. Teší nás, že my S úsmevom máme na ľudí jednoducho šťastie, alebo nos? Vlastne to je aj jedno, dôležité je, že naše podujatia majú dušu a o úsmevy nikdy nie je núdza. Úsmev predsa potrebujeme k životu ako soľ.

oli sme hore do neskorej noci a neušli nám ani perzeidy, ktoré sa vďaka popretŕhanej oblačnosti nad Kľakom podarilo vidieť hádam všetkým. Zaspávali sme plný dojmov z práve prežitého a zážitkami nabitého dňa, ktoré si hlavne decká šeptali v posteliach ešte dlho, možno aj do skorých ranných hodín. Ale veď k pobytu na chate to predsa patrí, či nie?

nedeľné etudy...

.... ktoré sú síce ešte plné zážitkových momentov, ale už dýchajú nostalgiou a smútkom za končiacim sa podujatím. Nebolo tomu inak ani v nedeľu - 13.8..2017, kedy sa naše podujatie Dva dni S úsmevom 2017 stalo históriou. keďže zážitkov bolo naozaj neúrekom, tak veríme, že veľmi príjemnou históriou, na ktorú si každý zo zúčastnených veľmi rád pospomína vždy, keď sa bude vracať k priateľom, pretože na tomto podujatí sa ich našlo opäť hromada. A to nie je fráza, to je holý fakt, lebo ak platí, "že v núdzi poznáš priateľa", tak toto sú práve tí ľudia. Ďakujeme všetkým,ktorí tam boli s nami, nielen pomohli pri zabezpečení praktických vecí, ale podarilo sa im spolu vytvoriť jednu neopakovateľnú atmosféru, ktorú ešte dnes cítime v povetrí. Ďakujeme a prajeme všetkým život s úsmevom. OZ S úsmevom