Dva dni, dva kopce

13.07.2015 21:29

 

Prázdniny s našim OZ sa začali naozaj vo veľkom štýle. To, o čom sme doteraz len tajne snívali, sa 8. a 9. júla 2015 stalo realitou. Práve počas týchto dní sme totiž na chate vo Fačkovskom sedle usporiadali našu najväčšiu akciu tohto leta, v rámci ktorej sme s podporou našich priateľov zrealizovali dve veľké turistické akcie, ktoré nielen naplnili naše turistické túžby, ale predovšetkým preverili fyzické možnosti a schopnosti nás dospelých i našich detí. No a veru, sami sme boli prekvapení, koľko toho zvládneme. A to dokonca s úsmevom.

8. júla sme sa najskôr s veľkými obavami, ale aj obrovskou chuťou prekonať samých seba, vybrali na Kľak. Výstup prekonal naše očakávania, deti boli nadšené, náročná cesta ich vôbec neunavila, ba práve naopak. Turistika ich doslova očarila, a keďže boli stále hladní po nových zážitkoch,  9. júla sme sa neplánovane vybrali na ďalšiu túru. Tentoraz sme si opäť vyhliadli  najvyšší kopec v okolí,  Homôlku. Hoci stúpanie na vrchol nebolo  jednoduché,  nakoniec sme sa hore dostali úplne všetci. A tak sme za dva dni zdolali dva kopce - Kľak a Homôľku. Pekný výkon, najmä keď ešte prednedávnom mali podaktorí problém zdolať omnoho menšie turistické ciele. No,  a to väčšine malých turistov zostala energia aj na malý rýchlokurz krajinomaľby

Kam sa teraz posunú naše turistické sny netušíme, ale určite už budú odvážnejšie, pretože vieme, že s podporou dokážeme zdolať, aj tie najvyššie ciele. 

Slovensko je krásna krajina, oplatí sa ju nielen vidieť, ale hlavne zažiť, a tak sa teda tešíme na nové zážitky. Ak máte pocit, že pri tých zážitkoch chcete byť aj vy, ste vítaní. 

OZ S úsmevom