V sobotu, 1.2.2020, sme v Martine opäť tvorili, zabávali sa i radovali

05.04.2020 19:46

V sobotu,1.2.2020, sme v Martine opäť tvorili, varili, zabávali sa i radovali

.....V sobotu, 1.2. 2020, sme sa opäť stretli v Martine, aby sme spolu zažili zopár pekných momentov. Okrem individuálnych terapeutických stretnutí sme totiž mali v tento deň naplánovaní aj druhý "Tvorivý deň". Počasie prialo, a tak sme sa od rána tešili nielen na stálych návštevníkov, ale aj na našich hostí, ktorí sa k nám ohlásili na návštevu.
Ako vždy, bol to deň plný činnosti, ktorého sa opäť zúčastnili aj naši kamaráti z Prievidze. Všetko začalo malou komunitou, kde si povieme, čo sme zažili, čo sa nám v posledných dňoch podarilo, alebo naopak, čo sa nám nepodarilo. No, a potom sme činnosť rozdelili. V rámci nácviku praktických zručností v reálnom svete, sme poslali dvoch našich kamarátov na nákup do potravín. Samozrejme aj s peniazmi a zoznamom, čo treba kúpiť. Keďže toto nebola nová úloha, vedeli sme, že to zvládnu. No a my ostatní sme prešli na hry a aktivity na stimuláciu a rozvoj pozornosti, pamäti, myslenia a reči. Opäť sme použili známe hry a cvičenia, ktoré majú deti radi, ale zaradili sme aj nové hry, ktoré si vždy pripravujeme len na tieto stretnutia.
Prekvapením dňa bol malý neplánovaný turnaj v hre dáma, kde nás mnohí prekvapili. Aj keď len ťažko určiť celkového víťaza, chválime všetkých. Dnes vieme, že okrem "Človeče, nezlob se" a "Klobúčku, hop", zvládneme aj iné, náročnejšie hry. Teší nás tento posun. Dnes vieme, že hranica neexistuje a šachovým figúrkam sa rozhodne vyhýbať nebudeme.
Potom sme privítali vzácnu návštevu, ktorou boli naši kamaráti, Evka a Samko Sumkovci, zo spriateleného Úsmevu, klubu rodičov výnimočných detí z Martina, ktorí sa prišli na nás nielen pozrieť, ale s nami strávili aj pekné popoludnie, za čo im moc ďakujeme. Veríme, že to nebolo naposledy. My sme im za to prichystali malé pohostenie. Tentokrát sa robili toasty a povieme vám, opäť nesklamali. Boli jednoducho famózne.Chutili všetkým, aj našim hosťom. NO a ani sme sa nenazdali, náš deň končil. Deti z Prievidze rýchlo, rýchlo balili, aby stihli vlak ( hoci sa im odchádzať ani nechcelo) a nakoniec sa lúčili aj Martinčania. Druhý Tvorivý deň bol pre nás opäť sviatočným dňom. Už teraz sa tešíme na ten ďalší, marcový, ktorý určite spojíme aj s nejakou peknou knižkou. Peknú, hromničnú nedeľu praje všetkým OZ S úsmevom